Trifolati med svampe
- 500g svampe som f.eks. Karl Johan eller Violet hekseringridderhat
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spiseske hakket persille
- 3 spiseskeer ekstra jomfru oliven olie
- 1 lille frisk chili eller et gran tørrede chiliflager
- Salt
- Peber
- Når du skal rense svampene til din trifolati, skal du være omhyggelig. Skrab stilkene rene med en kniv og rens hatten med en fugtig klud, så du fjerner alle jordrester.
- Skær svampene groft ud og hak persillen fint
- Hæld tre spiseskefulde olivenolie og opvarm ved lav varme, tilføj så hvidløg og chili efter smag. Steg det forsigtigt i 2-3 minutter, og vær opmærksom på ikke at brænde hvidløget.
- Skru varmen op til medium og tilføj svampene til panden. Steg svampene indtil de er færdige - tiden kommer an på hvilke svampe du bruger, men lad dem få en flot brun stegeoverflade.
- Rør rundt i svampene jævligt og smag dem til med salt og fjern hvidløget fra panden.
- Tilføj persillen og steg videre i 2-3 minutter. Servér straks enten som tilbehør, eller i en pasta.
Tips
Tricket ved Trifolati er at langsomt tilberede hvidløg og chili i olien, for at give olien mest muligt smag, inden svampene kastes på panden. Server disse svampe som en antipasti, som tilbehør eller som fyld I en pasta.
Alessandro Ciofani
Medejer og kok
Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.
Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom.