Smør infuseret med urter
- 300g saltet smør
- 25g vild timian
- 25g vild merian
- Put alle urterne i en gryde og smelt 150g af smøret (må ikke komme over 70-80 grader. I mellemtiden skærer du 150g af smøret i terninger og lader det blødegøres ved stuetemperatur.
- Efter et par timer sier du smøret fra urterne og i en røremaskine rør du det sammen de resterende smør du har skåret i terninger. Smøret er klar når det forbliver stift.
- Brug smøret med det samme i eksempelvis i en gnocchi eller pastaret (se opskriften på brændenælde gnocchi i her appen) eller opbevar den i køleskabet i op til to uger.
Tips
Skær smøret i mindre portioner og opbevar det i fryseren og tag det ud i portioner når du skal bruge det. Den frosne smør kan holde sig i fryseren i tre måneder.
Alessandro Ciofani
Medejer og kok
Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.
Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom.