Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Spansk kørvel-kombucha

Ingredienser
  • 1 håndfuld spansk kørvel (eller vandmynte, mjødurt eller skovmærke)
  • 100 g sukker
  • 5 g sort te
  • 1 kombuchamoder - også kaldet en scoby. Denne kan købes på internettet.
Brugte plantedele
  • Hele planten
Udstyr
  • Sylteglas
  • Ostelærred eller viskestykke
  • Gryde
  • Patentflaske
Fremgangsmåde
  1. Lav en liter sort te med 100 gram sukker og 5 gram te. og lad teen trække med en håndfuld spansk kørvel i.
  2. Når teen har trukket i fem minutter, fjernes teposen fra væsken og den køles ned.
  3. Fjern den spanske kørvel og tilsæt kombuchamoderen. Dæk glasset med ostelærredet og lad den stå et mørkt sted i 14 dage.
  4. Tag moderen af væsken, og den er klar til at blive drukket. Moderen kan opbevares i lidt af væsken på køl, til næste gang den skal i brug.
  5. Ønsker man at forøge kulsyren i sin kombucha kan man hælde den på patentflaske og opbevare den på køl i nogle dage. Man skal sikre sig, at låget på patentflasken er helt tæt. Det er vigtigt, at dette sker på køl, da karboneringsprocessen vil ske langsommere og dermed mindskes risikoen for, at flasken eksploderer ved for højt tryk.
  • Tips

    Denne opskrift er en grundopskrift på kombucha, hvor der er tilføjet en smagsgiver i form af spansk kørvel. Andre urter og planter kan selvfølgelig også bruges.

  • Professionel sanker

    Thomas Laursen

    wildfooding

    Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.

    Professionel sanker

    Thomas Laursen

    wildfooding

    Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.

    Råvarer brugt i Spansk kørvel-kombucha Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Spansk kørvel-kombucha