Strandkarse med kogt æg og rå kammusling
- 4 hønseæg
- 4 kammuslinger
- 2 ansjosfileter
- 4 strandkarseblade (brug alternativt peberrod, strandsennep eller strandbede)
- Citronsaft og -skal
- Havsalt
- Peber
- Blade
- Kog æggene i seks minutter, så de er smilende
- Halver de smilende æg og anret på en tallerken.
- Fordel ansjoser, salt og peber, samt strandkarse over og omkring æggene.
- Hak kammuslingerne meget fint og fordel på tallerknen med lidt citronsaft og revet citronskal.
Tips
Denne ret fungerer fint som både en forret og en hovedret i sig selv. Synes man, at smagen fra strandkarsen bliver for meget kan man supplere med en smule spinat.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.