Maj
Middel
Til forrådskammeret
20 min.
Ramsløgskapers
Ingredienser
- 300 g ramsløgsblomster
- 100 g salt
Til eddikelage
- 4 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
Udstyr
- Lufttæt beholder
- Sylteglas
- Tålmodighed
Fremgangsmåde
- Tag ramsløgsblomsterfrøene, fri dem for stængler og skyl dem i en si.
- Kom frøene i en beholder og bland dem med salt.
- Dæk beholderen til, så den er lufttæt, og stil den i køleskabet i et måned. Ryst beholderen én gang om ugen.
- Eddikelagen laves ved at koge eddike, vand og sukker op i en gryde.
- Skyl dine ramsløgskapers.
- Lad lagen køle ned og kom de skyllede ramsløgskapers ned i lagen.
- Kom kapers og eddike på et sylteglas og stil det et mørkt sted. De små kapers kan bruges med det samme, men bliver kun bedre med tiden.
Tips
Brug frøene til at give adskillige retter et syrligt twist. De små kapers kan kommes i salater, og dressinger, eller i en smørsauce.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.