Skovsyre-granité
- 2-3 agurker
- 10 g spinat
- 1 dl skovsyre (brug alternativt almindelig syre eller rødknæ)
- 25 g vand
- 25 g rørsukker
- En knivspids havsalt
- Saft fra en halv citron
- Bladene uden stilke
- Blender
- Finmasket sigte
- Viskestykke
- Kog en sirup af 25 gram vand og 25 gram rørsukker.
- Riv de to agurker.
- Gem væsken i en skål.
- Du kan med fordel vride den revne agurk i et viskestykke. De to agurker skal afgive omkring 200 g. væske. Hvis der ikke er nok, kan man bruge en ekstra agurk, så mængden passer.
- Kom væsken og alle andre ingredienser i blenderen og blend til en ensartet væske.
- Sigt væsken gennem en finmasket sigte. Kom væsken i beholder og kom den i fryseren. Rør i granitéen hver 30. minut til den rette tekstur er opnået
Tips
Granité er en istype fyldt med iskrystaller. Isen er ikke sød og cremet, men et friskt element man kan servere mellem to salte retter som en mundrenser.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.