Maj
Let
2 prs.
25 min.
Brøndkarsepuré
Ingredienser
- En håndfuld brøndkarse (hyrdetaske, roset springklap eller lægekokleare kan også bruges)
- 3 dl creme fraiche 18%
- Citronsaft
- Salt
Udstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Blanchér brøndkarsen i letsaltet vand i 15 sekunder.
- Overfør brøndkarsen til et isbad så snart de 15 sekunder er gået.
- Når de er nedkølet, skal de lægges på et viskestykke for at tørre dem en smule.
- Kom brøndkarse i blenderen med creme fraiche. Blend til du får en ensartet masse.
- Smag til med citronsaft og salt.
Tips
Brug denne puré som dip til kartoffelchips, som dressing i din sandwich eller som sauce til røget fisk.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.