Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 60 min.

Marmelade af sæsonens bær

Ingredienser
  • 300 g sæsonens bær
  • 150 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Skyl og rens bær og frugt.
  2. Sørg for at alle kerner, skræller og andet du ikke ønsker i din marmelade er sorteret og skåret fra.
  3. Fordel bær og frugter samt sukker i en gryde der er stor nok til det ikke sprøjter ud over kanten hvis det bobler når den varmer. På den måde undgår du at brænde dig på den varme marmelade hvis uheldet er ude.
  4. Marmeladen må ikke koge, men skal blot varmes op til kogepunktet, hvor det skal småsimre indtil alt sukkeret er opløst og marmeladen har den rette konsistens.
  5. Tag gryden fra blusset og tilsæt citronsaft.
  6. Hæld marmeladen på sylteglas skyllet i kogende vand , så er de klar til længere opbevaring.
  • Tips

    Du kan evt. tilsætte et par æbler eller pærer til din marmelade det giver en god konsistens og en dejlig smag.

  • KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    Råvarer brugt i Marmelade af sæsonens bær Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Marmelade af sæsonens bær