Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Tangeddike

Ingredienser
  • 1 dl saltet vand
  • 20 g tørret tarmrørhinde (eller søsalat)
  • 40 g sort te
Til eddikelage
  • 1 l æblecidereddike
  • 100 g tørret tarmrørhinde (eller søsalat)
  • 40 g sort te
  • 2 spsk citronsaft
Brugte plantedele
  • Hele planten
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Varm saltvand op til 80 grader og hæld det over 20 g. tarm rørhinde og 40 g. sort te.
  2. Lad det trække i otte minutter.
  3. Sigt væsken fra.
  4. Bland tangen med de resterende ingredienser i et sylteglas.
  5. Stil eddiken et mørkt og køligt sted i minimum to uger.
  6. Eddiken kan nu hældes på flaske og bruges i madlavning.
  • Tips

    Der er ingen tips til denne opskrift

  • Thorsten Schmidt

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Thorsten Schmidt

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Tangeddike Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Tangeddike