Marts
Let
2 prs.
30 min.
Rabarberkompot med mjødurt
Ingredienser
- En håndfuld mjødurttoppe (eller skovmærke)
- Et bundt rabarber - omkring 8 stk
- 2 dl sukker
- 3 dl vand
Fremgangsmåde
- Start med at skær rabarberne i stykker af cirka én centimeter. Kom rababerstykkerne i en skål og stil dem til side.
- Kom sukker i en gryde med 3 dl. vand og mjødurttoppe. Giv det et opkog.
- Når sukkerlagen har nået kogepunktet slukkes blusset og rabarberstykkerne tilføjes.
- Lad massen stå på køl til næste dag.
- Tag rabarberstykkerne op og server dem på ymer eller med din favoritis.
Tips
Gem saften i din fryser og bland den med danskvand på en varm sommerdag. Man kan også tilføje spiritus til sin saft.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.