April
Middel
2 prs.
45 min.
Smørsauteret sankt hans-urt med røget fisk og boghvede
Ingredienser
- 250 g sankt-hans urt (eller strandbede, strandasters eller strandarve)
- 300 g røget fisk - eksempelvis makrel eller sild
- 50 g smør
- 1 dl boghvede
Udstyr
- Sauterpande
- Ovn
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Fordel boghveden på en bageplade og rist dem i ovnen i 20 minutter. Vend dem et par gange, mens de er inde i ovnen.
- Skyl sankt hans-urt-bladene og sautér dem kort i smør.
- Pluk fisken og anret på en tallerken med de sauterede blade.
- Drys den ristede boghvede henover, og server med det samme.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.