Juni
Let
Til forrådskammeret
0 min.
Salat med ananas, syre, mynte og kamille
Ingredienser
- 1 ananas
- 2 dl sukker
- En håndfuld almindelig syre
- En håndfuld mynte
- En håndfuld skivekamille
Fremgangsmåde
- Skræl ananas og skær den i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, kan det med fordel benyttes her.
- Lav en sukkerlage ved at koge sukkeret op med tre dl. vand i en gryde.
- Lad lagen køle ned og hæld den herefter over ananasskiverne.
- Lad ananasen trække i lagen i 20 minutter.
- Tag ananasskiverne op af sukkerlagen og anret dem på et fad.
- Hak dine urter.
- Pynt med rigeligt almindelig syre, mynte og skivekamille.
Tips
Sukkerlagen kan blandes med danskvand og drikkes som en sød ananassodavand.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.