April
Middel
2 prs.
30 min.
Vild sauce verde
Ingredienser
- 3 dl døvnælde (eller stor nælde)
- 2 store agurger
- 20-30 g skovløg eller almindeligt løg
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk æblecider
- 3 spsk kvark
- Salt
- Peber
Udstyr
- Bål
- Blender
Fremgangsmåde
- Tænd bålet. Når der er godt gang i varmen, skal agurkerne grilles på en pande over bålet. De skal have lidt farve. Du kan også bare bruge en grillpande på et almindeligt komfur.
- Tilsæt så olie og løg, og lad det stå i to minutter over varmen.
- Hak døvnælden fint.
- Tilsæt døvnælden og lad det igen stå i to minutter.
- Blend hele blandingen, og smag til med salt, peber, kvark og æblecider.
Tips
Døvnældens smag bliver forstærket, når den bliver tilberedt. Sauce verde kan serveres til bagt torsk eller en anden hvid fisk. Man kan også bruge den som erstatning for salsa til sine tortillachips.