Letstuvede strandbedeblade
- 250 g strandbedeblade (eller strandmælde)
- 25 g smør
- 1 skalotteløg
- 30 g bacon
- 50 g fløde
- 100 g søsalat
- ½ bundt dild
- Muskatnød
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Blade
- Skær bacon og skalotteløg i små tern.
- Steg bacontern i en gryde.
- Tilsæt smør og skalotteløg når bacontern har taget farve.
- Sauter i to minutter.
- Kom fløde og de rensede strandbedeblade i gryden. Lad det koge ind i 5-10 minutter. Smag løbende på fløden.
- Smag stuvningen til med salt, peber og citronsaft.
- Anret retten med søsalat og en smule dild.
Tips
Prøv denne ret som garniture til stegt fisk. Den stuvede strandbede er et glimrende tilbehør til kød, fjerkræ og fisk. Retten har en blød konsistens og er et fint tilbehør til sommermad.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.