Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season April
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 0 min.

Mælkebøttesodavand

Ingredienser:
300 g mælkebøttehoveder
2 g. salt
2 spsk. blomsterhonning
3 l. vand
1,2 kg sukker
Saft af 6 citroner
Knivspids safran - 5-6 tråde.


Særligt udstyr
Sodastream eller lignende hvis du ønsker at tilføje kulsyre.
Fremgangsmåde:
1. Start med at plukke de gule blomster fra mælkebøtterne
2. Kog vand og hæld det over de plukkede blomster.
3. Tilsæt citronsaft, safran og salt.
4. Lad væsken stå på køl i et døgn.
5. Sigt saften fra.
6. Giv den et opkog med sukker og honning.
7. Lad væsken køle af og hæld den på flaske.
8. Synes du at saften er for kraftig, kan den spædes op med lidt vand.
9. Saften kan nu drikkes som den er, eller man kan tilføje kulsyre ved hjælp af en sodastream.
TIPS:
Denne opskrift kan også bruges til at lave lignende væsker med andre blomster.
Saften fungerer også ganske glimrende med alkohol.

Thorsten Schmidt

Restaurant Barr

Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

Thorsten Schmidt

Restaurant Barr

Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

Råvarer brugt i Mælkebøttesodavand Vis alle