Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season April
persons 4 prs.
time 200 min.

Pansotti med strandbede og vilde urter

Ingredienser (dej)
  • 350 g hvedemel
  • 150 g semolinamel
  • 4 æg
  • 2 ekstra æggeblommer
Ingredienser (fyld)
  • 350 g strandbede
  • 20 g Vilde aromatiske urter som f.eks. merian og timian (kan byttes ud med en blanding af bitre urter som cikorie og mælkebøtte der dog bør blancheres før brug)
  • 250g friskost (vi har brugt en frisk gedeost)
  • 1 æg
  • 1/2 hakket fed hvidløg
  • 50 g parmesan
Udstyr
  • En pastamaskine eller kagerulle
Fremgangsmåde (dej)
  1. I en skål blander du melet og æg
  2. Ælt dejen indtil den er glat
  3. Lad dejen hvilke i to timer inden den rulles ud.
Fremgangsmåde (fyld)
  1. Varm en pande med olivenolie og sautér strandbederne et par minutter
  2. Rens og skyl urterne og tag dernæst strandbeden af panden og hak dem fint sammen med urterne.
  3. I en skål blander du friskost, den finthakkede hvidløg, parmesan og din blanding af urter og strandbeder. Smag den til med salt og peber og bland den god sammen.
  4. Overfør blandingen til en sprøjtepose og lad den hvile i køleskabet i minimum en time.
Fremgangsmåde (Pasta)
  1. Når dejen har hvilet, ruller du den ud på den tyndeste setting på din pastamaskine. Skær den derefter ud i firkanter på 6,5cm x 6,5cm.
  2. Tag sprøjteposen med fyldet ud af køleskabet og sprøjt en god klat på ca. 2cm x 2cm ud på en af firkanterne og fold derefter to modsatte hjørner sammen så du nu har en trekant.
  3. Pres hjørnerne sammen hele vejen rundt og sørg for at der ikke er noget luft inde i pastaen. Herefter samles de to diagonale hjørner "under" fyldet. Placér hver lille "pansotto" på en bordplade som du har strøet med semolina.
  4. Bring en stor gryde med vand i kog og tilføj rigeligt salt. Kog dine pansotto i 8-9 minutter og hold godt øje med at de ikke får for længe.
  5. Servér pansottien med valnøddepesto (opskriften herpå finder du også i appen). Sørg for at bland en skefuld pastavand i pestoen, så den bliver lidt tyndere og bedre blandes med pastaen.
  6. Bland pesto og pasta sammen, riv lidt god parmesan over og servér straks.
  • Tips

    I denne opskrift har serveres pansottien med en valnøddepesto lavet med mælk og brød, som du også finder opskriften på her på siden. Du kan selvfølgelig servere den med din favorit sauce.

  • Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Råvarer brugt i Pansotti med strandbede og vilde urter Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Pansotti med strandbede og vilde urter