![](/application/files/6014/9304/4503/Opskrift_5_12_Strand_Vejbred_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_easy.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Letstuvet strandvejbred
- 250 g strandvejbred (eller strandasters)
- 25 g smør
- 30 g skalotteløg
- 30 g bacon
- 50 g fløde
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Søsalat
- Dild
- Blade
- Rens strandvejbred-bladene og læg dem på et viskestykke for at tørre dem.
- Skær bacon og skalotteløg i små tern.
- Brun bacon i en gryde. Lad baconternene tage lidt farve og tilsæt så smør og skalotteløg og lad det sautere under omrøring i to minutter.
- Kom fløde og strandvejbredblade i gryden og lad det stå i yderligere to minutter.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Anret retten med søsalat og dild på toppen.
Tips
Denne ret fungerer meget godt som tilbehør til et grillet stykke kød eller med pasta.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.