Brombærpuré
- 500 g brombær (brug alternativt korbær eller hindbær)
- 1 dl brombærvin - æblevin kan også bruges
- 1 fed sort hvidløg - kan købes i adskillige supermarkeder
- 100 g økologisk rørsukker
- 4 spsk ristede brødkrummer uden skorpe
- Morter
- Rist dine brødkrummer, enten på panden eller i ovnen ved 140 grader til de er sprøde og gyldne.
- I en morter, knus sukker og sort hvidløg.
- Tilsæt brombær og knus yderligere. Er der ikke plads til alle ingredienser i morteren, så tag det i etaper.
- Kom brombærmassen i en gryden og tilsæt vin og ristede brødkrummer.
- Under omrøring, varm pureen langsomt op så det tykner.
- Smag puréen til med lidt salt og citronsaft.
Tips
Pureen kan serveres både varm og kold. Den fungerer godt til en skefuld is. De ristede brødkrummer kan også byttes ud med traditionelt knust bagværk Denne opskrift kan også afprøves med andre frugter og bær.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.