




Løgkarsepesto
Ingredienser
- 125 g grønkål
- 125 g løgkarse (man kan også bruge ramsløg, roset springklap og brøndkarse)
- 1 dl hasselnødder
- 100 g tør ost, fx parmesan
- 5 dl rapsolie
- Et halvt bundt persille
- En håndfuld ramsløg
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Saltet vand til blanchering
Udstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Kom saltet vand i en gryde og kog det op.
- Blancher grønkålen i vandet i 20 sekunder, og overfør til et isbad for at stoppe kogning.
- Rist nødderne på en tør pande.
- Kom alle ingredienser i blenderen og blend til det har en passende konsistens.
- Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft.
Tips
Brug pestoen i en sandwich eller på en omgang pasta. En glimrende ret at lave med børn, da det er nemt at se, hvordan urterne og ingredienserne udvikler sig med tiden.