Rønnebærkompot med vildæble
- 4 vildæbler (eller hyben)
- 1 løg
- 75 g sukker
- 10 g salt
- En håndfuld rønnebær
- Evt. 5 cl eddike
- Sylteglas
- Skær æbler og løg i lige store tern.
- Skyl rønnebær og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden.
- Tilføj æble- og løgtern . varm langsomt op under låg. Lad det stå ved lav varme i 20 minutter.
- Efter 20 minutter er kompotten klar, men ønsker man mindre struktur kan man give den længere tid over varmen.
- Når kompotten har den ønskede tekstur, smages den til med sukker og salt. Smag til inden du slukker for varmen. Ønsker du mere syre kan du tilføje lidt eddike.
Tips
Kompotten kan holde sig på køl i omkring to uger, og kan bruges som tilbehør til kød eller en kraftig ost. Kan endvidere bruges til en fed paté eller andet pålæg på brød. Kompotten kan også kommes på sin ymer eller yoghurt om morgenen.
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.