Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season April
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 60 min.

Sukkertørret kvan

Ingredienser
  • 500 g fingertykke stykker af unge kvanstængler - 20 cm i længden (eller vild pastinak)
  • 500 g rørsukker
Kogelage
  • 1 l vand
  • 250 g sukker
  • 2 g anisfrø
  • 1 kanelstang
Fremgangsmåde
  1. Rens dine kvanstængler.
  2. Kom alle ingredienserne til kogelagen i en gryde og kog det op med kvanstænglerne.
  3. Tag stænglerne op af vandet og rul dem i sukker mens de stadig er varme. Dette vil få dem til at afgive væske.
  4. Tør sukker og væske af kvanstænglerne, og rul dem igen i nyt sukker. Gentag denne proces til stænglerne ikke længere afgiver væske.
  5. Tør stængerne så de kan holde hele året.
  • Tips

    De tørrede stængler kan bruges som smagsgiver i mange retter. Kvan og rabarber er eksempelvis en klassisk kombination.

  • Råvarer brugt i Sukkertørret kvan Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Sukkertørret kvan