Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Syltede dunbirkeblade

Ingredienser
  • 1 kg spæde dunbirk blade (eller lindeblade)
  • 1 l æblecidereddike
  • ½ l birkesaft. Kan erstattes af vand.
  • 300 g økologisk rørsukker
  • 40 g havsalt
  • 5 g sennepsfrø
  • 4 cm peberrod
  • 2 løg
  • 4 hvidløgsfed
Udstyr
  • Sylteglas 1,5 l
Fremgangsmåde
  1. Kog op eddike, birkesaft, sukker, salt og sennepsfrø i en gryde.
  2. Pil hvidløg og løg.
  3. Skræl din peberrod og skær i mindre stykker.
  4. Del to løg i kvarter.
  5. Tilsæt løg, hvidløg, og giv det endnu et kort opkog.
  6. Kom de spæde birkeblade og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
  7. Luk glasset og sørg for det er lufttæt. Vend sylteglasset på hovedet i to min.
  8. Stil glasset et koldt og mørkt sted. Bladene kan spises efter tre dage.
  • Tips

    Bladene kan også lave råsyltet. Gør man dette kan denne bruges som tilbehør, hakket i saucer eller i en urteolie med brændenælder, kamilleblomst og vild timian.

  • Råvarer brugt i Syltede dunbirkeblade Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Syltede dunbirkeblade