




Syltede dunbirkeblade
Ingredienser
- 1 kg spæde dunbirk blade (eller lindeblade)
- 1 l æblecidereddike
- ½ l birkesaft. Kan erstattes af vand.
- 300 g økologisk rørsukker
- 40 g havsalt
- 5 g sennepsfrø
- 4 cm peberrod
- 2 løg
- 4 hvidløgsfed
Udstyr
- Sylteglas 1,5 l
Fremgangsmåde
- Kog op eddike, birkesaft, sukker, salt og sennepsfrø i en gryde.
- Pil hvidløg og løg.
- Skræl din peberrod og skær i mindre stykker.
- Del to løg i kvarter.
- Tilsæt løg, hvidløg, og giv det endnu et kort opkog.
- Kom de spæde birkeblade og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
- Luk glasset og sørg for det er lufttæt. Vend sylteglasset på hovedet i to min.
- Stil glasset et koldt og mørkt sted. Bladene kan spises efter tre dage.
Tips
Bladene kan også lave råsyltet. Gør man dette kan denne bruges som tilbehør, hakket i saucer eller i en urteolie med brændenælder, kamilleblomst og vild timian.