Grillet velsmagende mælkehat i æblecider
- 2 kg velsmagende mælkehat (eller granmælkehat)
- 1 l æblecidereddike
- ½ l svampebouillon
- 300 g rørsukker
- 40 g havsalt
- 5 g sennepsfrø
- 4 cm peberrod
- 2 løg
- 10 fed hvidløg
- Lidt krondild
- Hele svampen, dog ikke det nederste af stokken
- Sylteglas
- Kom svampene på en meget varm grillpande og giv dem lidt farve. De skal ikke have lang tid.
- Kom eddike, bouillon, sukker, salt, sennepsfrø og krondild i en gryde og kog det op.
- Skær løg i kvarte og giv hvidløg et tryk med siden af en kniv. Tilsæt både løg og hvidløg til gryden og kog lagen op igen.
- Kom svampene og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
- Luk låget og vend glasset på hovedet i to minutter. Stil glasset til afkøling.
- Glasset kan stå på køl i op til et år. Sørg for at svampene altid er dækket af væsken.
Tips
Kom svampene i retter, hvor der er brug for syre. Skær svampene i mindre stykker og lad det trække med i lang tid. Svampene kan også hakkes fint og kommes i saucer eller lignende.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.