Juni
Middel
2 prs.
45 min.
Stegt og tørret Karl Johan
Ingredienser
- 4 karl johan svampe (eller brunstokket rørhat)
- 1 dl olivenolie
- 50 g smør
- En lille håndfuld vild merian.
- Evt. vilde bær - fx tyttebær eller hindbær
- Evt. vilde urter - fx røllike eller gråbynke
Udstyr
- Dehydrator
Fremgangsmåde
- Svampene vaskes grundigt med et fugtigt klæde. Fjern de store grønne rør, man finder i nogle karl johan svampe, og læg dem til side.
- Skær svampene i kvarte og steg ved lav varme i smør og olie.
- Tilsæt vild merian til panden under stegning.
- Steg svampene til de er gyldne.
- Server de stegte svampe med de vilde bær og urter.
- De grønne rør som blev tilsidesat kan tørres i en dehydrator eller i en ovn på 60 grader med lågen på klem i 12 timer.
- De tørrede stykker er fulde af smag og kan holde sig i en lufttæt beholder.
Tips
Denne opskrift kan fungere som forret eller som tilbehør til en hovedret.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.