Kartoffelsalat med skvalderkål
- 1 kg kartofler
- 10 skvalderkålsskærme i blomst
- 5 afblomstrede skvalderkålsskærme
- 2 dl smagsneutral olie - fx vindruekerneolie
- 2 spsk eddike
- En håndfuld små skvalderkålsblade (røllike eller gråbynke kan også bruges)
- Salt
- Peber
- Bladene og blomsterskærmene
- Blender
- Vask skvalderkålsbladene grundigt, og læg dem på et viskestykke så de kan tørre.
- Kom kartoflerne i en gryde med vand. Kog til de er møre og lad dem køle ned.
- Blend skvalderkålsblade, olie, eddike og salt til det er en ensartet vinaigrette, imens kartoflerne køler af.
- Vend de afkølede kartofler i vinaigretten og server i en skål med skærmene som pynt.
Tips
Server denne kartoffelsalat med din favoritfisk eller som tilbehør til en frokostsandwich.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.