![](/application/files/5614/9096/9216/Opskrift_4_7_Rolikke_V03-squashed.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_easy.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Grøn smør med røllike
- 250 g gammeldags kærnet smør
- 8 friske sødskærmsfrø
- 2 blade ramsløg
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk vilde gulerodstoppe
- 2 spsk røllikeblomster
- 2 spsk rollikestilke (eller brug brøndkarse eller ramsløg)
- 1 tsk havsalt
- Foodprocessor
- Kom alle ingredienserne, pånær smør, i foodprocessoren og blend til en ensartet masse.
- Tilsæt smørret og blend til smørret er helt grønt.
- Har man ikke en foodprocessor, kan man hakker urterne meget fint og rører det sammen med smørret.
Tips
Brug smørret på brød eller som fedtstof i en pande.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.