Brændenældepasta
- 300g Semolina mel
- 100g Hvedemel
- 100g Brændenældepuré (for at lave 100g nældepure skal du bruge 200g friske brændenældeskud)
- 2 Æg
- 1 Ekstra æggeblomme
- 12-15 Isterninger
- Rens brændenælderne i koldt vand. Forbered et isbad, men du bringer en stor gryde med vand i kog.
- Blancher nælderne I 4-5 minutter, køl dem derefter straks af i isbadet, si dem og klem forsigtigt nælderne for at få alt vandet ud af dem. Blend nælderne til en puré.
- I en skål blandes mel og æg.
- Tilføj brændenældepuréen til pastadejen og ælt de to miksturer sammen til en ensartet masse. Hvis dejen føles for klistret, tilføjes en lille mængde mel ad gangen indtil den er glat.
- Lad pastadejen hvile tildækket i køleskabet i mindst en time.
- Rul pastadejen ud (med en pastamaskine, kitchen-aid eller kagerulle) i 25 cm lange pastaplader og skær dem til 2-3cm brede tagliatelle. Drys mel på pastaen, for at den ikke klisterer og lad den hvile i 10 minutter. Kog pastaen i i saltet kogende vand i 3, max 4 minutter og hæld straks vandet fra. Gem eventuelt lidt pastavand hvis du skal lave sauce.
Alessandro Ciofani
Medejer og kok
Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.
Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom.