Søsalat med agurk og fennikel
- 2 spsk tangeddike
- 1 tsk rørsukker
- 2 spsk neutral olie
- 200 g søsalat (eller tarmrørhinde)
- 1 fennikel
- 1 agurk
- 4 spsk purløg
- En lille håndfuld ramsløg
- Isterninger
- Havsalt
- Peber
- Hele planten
- Mandolinjern
- Skær tynde bånd af fennikel og agurk på et mandolinjern. Kom de tynde bånd i et isbad. Lad båndene blive i vandet indtil servering.
- Bland eddike, sukker, olie sammen i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Tilføj søsalat, fennikel, agurk til skålen.
- Hak ramsløg og purløg fint og tilføj til skålen.
- Bland alle ingredienserne grundigt.
- Server med det samme.
Tips
Servér denne salat som tilbehør til fiskeretter, hvor der mangler et grønt indspark.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.