![](/application/files/9514/8976/1518/1_10_Bellis.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Syltede bellisblomster
- 5 dl iste af sort te - 9 g te pr l mineralvand. Lad det trække på køl i 24 timer
- 4 dl blomsterhoveder
- 50 g havsalt
- 65 g økologisk rørsukker
- 3 dl æblcider
- 1 g lang peber
- 1 knivspids muskatnød
- 1 knivspids kardemomme
- 1 spsk blomsterhonning
- Havsalt
- Sylteglas
- Lav først isteen: Tag 9 g. og bland med 1 l. kold mineralvand og lad det trække i et døgn.
- Kog fem dl. iste op med havsalt og sukker. Hæld den kogende væske over blomsterne. Lad det stå til næste dag.
- Sigt væsken fra og kom blomsterne i et rent sylteglas.
- Kog alle ingredienserne til syltelagen op og hæld det over blomsterne.
- Luk glasset, sørg for det er lufttæt og vend det på hovedet i to minutter.
- Stil det derefter på køl indtil blomsterne skal bruges.
Tips
Brug de syltede blomster til surt, i stegeretter, salater eller fint hakket i saucer. De giver en frisk, let syrlig smag.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.