Syrenedikke
- 3 mørkelilla blomsterstande (brug alternativt hyldeblomst eller hybenrose)
- 50 g tørrede kirsebær
- 3 nelliker
- 1 spsk akaciehonning
- 500 ml god eddike
- Sylteglas, 600 ml
- Vask blomsterne inden brug.
- Bland eddike, tørret kirsebær, nellike, honning i en skål og rør det sammen.
- Pluk syrenblomster, kom dem i syltetøjsglasset.
- Hæld eddikeblandingen over.
- Luk glasset, sørg for det er lufttæt og stil glasset et mørkt sted i minimum seks uger.
Tips
Brug denne eddike som vinaigrette til en salat. De søde blomster giver en skøn aromatisk tilføjelse til eddiken, som spreder sig til resten af maden.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.