![](/application/files/9514/9833/1492/Opskrift_12_1_Syren_01.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Syrenedikke
- 3 mørkelilla blomsterstande (brug alternativt hyldeblomst eller hybenrose)
- 50 g tørrede kirsebær
- 3 nelliker
- 1 spsk akaciehonning
- 500 ml god eddike
- Sylteglas, 600 ml
- Vask blomsterne inden brug.
- Bland eddike, tørret kirsebær, nellike, honning i en skål og rør det sammen.
- Pluk syrenblomster, kom dem i syltetøjsglasset.
- Hæld eddikeblandingen over.
- Luk glasset, sørg for det er lufttæt og stil glasset et mørkt sted i minimum seks uger.
Tips
Brug denne eddike som vinaigrette til en salat. De søde blomster giver en skøn aromatisk tilføjelse til eddiken, som spreder sig til resten af maden.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.