Juni
Let
Til forrådskammeret
5 min.
Rynket rose-edikke
Ingredienser
- 1 l lys eddike - eksempelvis hvidvinseddike
- 100 g kronblade fra rynket rose (eller andre hybenroser eller hyldeblomster)
Udstyr
- En tætlukket beholder
Fremgangsmåde
- Kom eddike og rosetblade i den tætlukkende beholder, luk låget grundigt, og lad det stå i mindst to måneder.
- Eddiken kan bruges efter de to måneder, men efter et år, har den nået sit fulde potentiale.
Tips
Brug bladene som pynt til salater eller andet. Eddiken kan bruges i dressinger eller til tilsmagning. Blomsterne kan endvidere tørres og bruges på et utal af retter.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.