Valnøddepesto med brød og vild merian
- 150 g valnøddekerner
- 25g mælk
- 20g brødkrummer (fra et hvedebaseret brød, helst daggammelt)
- 20g revet parmesan
- En lille håndfuld vild merian
- 1 fed hvidløg
- 1 dl ekstra jomfru oliven olie
- salt
- Knæk valnødderne og blanchér kernerne i et par minutter i et gryde med kogende vand. Tag nødderne fra og placér dem på et viskestykke.
- Læg brødkrummerne i blød i mælken
- Put alle ingredienserne, pånær olien, i en morter og knus dem sammen. Tilføj olien lidt efter lidt, indtil du får en let, cremet og ensartet pesto.
- Smag pestoen til med salt.
- Når du skal blande pestoen med pasta, så fortynd den med en skefuld varm pasta vand, så den løsnes lidt, og så den blandes bedre med pastaen.
Tips
Før du blander pesto med pasta, så bland den med en skefuld varm pastavand. Det løsner pestoen og gør at den bedre blandes med pastaen.
Alessandro Ciofani
Medejer og kok
Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.
Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom.