Vandmyntemojito
- 2 spsk frisk limesaft
- 2 spsk rørsukker
- 12 blade vandmynte
- 6 cl hvid rom
- 3 cl danskvand
- 250 g knuste isterninger
- Grønne blade og blomster
- Kom sukker og limesaft i et glas og rør til sukkeret er opløst.
- Fyld glasset med knus is.
- Tag et par mynteblade og gnid det over kanten af glasset.
- Riv myntebladene i mindre stykker og kom i glasset.
- Rør rundt i 15 sekunder, og tilføj rom og danskvand.
- Tilføj myntestængler.
- Færdiggør drinken med blomster fra vandmynten som pynt.
Tips
Denne opskrift er til én drink. Skal man lave flere, kan man med fordel blande ingredienserne i en kande med is, og hælde det i glas fyldt med isterninger.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.