Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 25 min.

Stir fry med kantareller, ingefær og soyasovs

Ingredienser
  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 5 g. ingefær
  • 150 g. kantareller
  • 2 spsk. shao hsing vin (en kinesisk tilberedningsvin). Alternativt kan du bruge en tør sherry.
  • 1 tsk. brun farin
  • 2 tsk. soyasovs
  • 1 tsk. malteddike
  • En halv tsk. sesamolie
  • 1 tsk. koldt vand
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • En håndfuld frisk fuglegræs
Særligt udstyr
  • Wok
Fremgangsmåde
  1. Kom vindruekerneolie i wokken og sæt den over høj varme.
  2. Skær ingefær i tynde skiver, og skær de største kantareller i mindre stykker, så alle svampe er ens i størrelsen.
  3. Tilføj ingefær når olien er varm, og rør rundt i 10 sekunder.
  4. Tilføj svampe og rør godt rundt i omkring 30 sekunder.
  5. Tilføj vin (eller sherry) og rør rundt i 20 sekunder.
  6. Tilføj brun farin, soyasovs, malteddike og sesamolie. Rør konstant rundt i 45 sekunder.
  7. Tilføj vand og rør rundt i fem sekunder, eller indtil svampende lige knap er møre.
  8. Anret i en skål eller en dybtallerken.
  9. Dryp en smule olivenolie over svampene, og pynt med fuglegræs.
    Server med det samme.
  • tips

    Læs hele opskriften grundigt igennem inden du går i gang med at lave den. Som du kan læse, laver man en stir-fry med et hurtigt tempo og man skal hele tiden stå over den og røre rundt, da den ellers vil brænde på. Kylies opskrift giver et indblik i, hvordan hun arbejder med sine retter, ved netop at kombinere klassiske ingredienser med tilberedningsmetoder fra det sydøstlige Kina. Denne ret er tænkt som et tilbehør til en hovedret, hvorfor der gerne skulle være nok til to til fire personer.

  • Kylie Kwong

    Billy Kwong

    Som tredjegenerations australier bruger Kylie Kwong sin tilknytning til det sydlige Kina i sin fortolkning af det Kantonesiske køkken ved at kombinere unikke ingredienser fra Australien med traditionelle kinesiske tilberedningsmetoder og indtryk. 

    Kylies afsæt er lokale, økologiske og biodynamiske råvarer, med et fokus på infødte ingredienser. Hendes moderne kinesiske spisehus, Billy Kwong, har lokaler i Sydneys Potts Point, og er grundlagt gennem samarbejder mellem lokale aktører, leverandører og producenter. Fra honning og urter fra et tag i nabolaget udarbejdet af 'The Wayside Chapel', som arbejder med udsatte individer, til vin, spiritus og øl fra nogle af landets mest innovative vinproducenter, destillatører og bryggerier, fejrer Billy Kwong de australske råvarer og fremmer samarbejdets ånd. 

     

    Kylie Kwong

    Billy Kwong

    Som tredjegenerations australier bruger Kylie Kwong sin tilknytning til det sydlige Kina i sin fortolkning af det Kantonesiske køkken ved at kombinere unikke ingredienser fra Australien med traditionelle kinesiske tilberedningsmetoder og indtryk. 

    Kylies afsæt er lokale, økologiske og biodynamiske råvarer, med et fokus på infødte ingredienser. Hendes moderne kinesiske spisehus, Billy Kwong, har lokaler i Sydneys Potts Point, og er grundlagt gennem samarbejder mellem lokale aktører, leverandører og producenter. Fra honning og urter fra et tag i nabolaget udarbejdet af 'The Wayside Chapel', som arbejder med udsatte individer, til vin, spiritus og øl fra nogle af landets mest innovative vinproducenter, destillatører og bryggerier, fejrer Billy Kwong de australske råvarer og fremmer samarbejdets ånd. 

     

    Råvarer brugt i Stir fry med kantareller, ingefær og soyasovs Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Stir fry med kantareller, ingefær og soyasovs