Bær
Hvad skal jeg have med af udstyr, når jeg plukker bær?
Medbring flere lave bøtter med låg, når du skal plukke bær. Fordel bærrene i bøtterne, så de meget modne og bløde bær, der gerne må smatte ud (som kan koges til syltetøj eller saft) lægges i den ene bøtte, mens du reserverer den anden til mere spændstige bær, som du skal bruge hele. Pas på med at lægge for mange bær i samme beholder oven på hinanden - lige så snart du lægger dem i lag, begynder de nederste bær at mærke trykket. Hvis du skal plukke hindbær, brombær eller havtorn, der har har ubehagelige torne, skal du huske handsker - og heldækkende tøj, så du ikke får rifter og sår.
Hvordan renser jeg bær?
Rens bærrene så snart du kommer hjem ved at skylle dem forsigtigt i et dørslag og lade dem lufttørre på et viskestykke på køkkenbordet. Står du med en bunke bær, hvor nogle er smattet ud, og andre er fine og hele, kan du lægge et tørt viskestykke ud over et spækbræt, stille brættet på skrå og lade bærrene trille ned ad brættet. De smattede bær vil have en tendens til at sidde fast på viskestykket, mens de hele bær fint triller ned og lander i den anden ende.