season August
difficulty Svær
persons Til forrådskammeret
time 45 min.

Birkerørhat - røget og tørret

Ingredienser
  • Svampe
Udstyr
  • Metalbeholder
  • Aluminiumsfolie
Fremgangsmåde
  1. Start med at ryg svampene. Placer svampene i den ene ende af metalbeholderen og hø i den anden ende.
  2. Antæn høet og dæk beholderen med aluminiumsfolie, så røgen ikke slipper ud. Denne proces skal gentages til den ønskede røgsmag er opnået.
  3. Skær svampene i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Placer svampene i en ovn på 65 grader med åben låge i 10 timer.
  • Tips

    De tørrede svampe kan blendes med salt og bruges til tilsmagning. De kan også udvandes og kommes i retter, som et centralt element. Alternativt kan svampene blendes og bruges som svampestøv.

  • Råvarer brugt i Birkerørhat - røget og tørret Vis alle