season Juli
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 30 min.

Grillet brunstokket rørhat med miso

Ingredienser
  • 150 g brunstokket rørhat
  • ½ tsk fint svampesalt
  • 1 spsk æblebrændevin - alternativt kan man bruge calvodos
  • 2 spsk bygmiso - kan købes i de fleste supermarkeder.
  • Havsalt
  • Sort peber
Fremgangsmåde
  1. Tag en skål og tilføj svampe og salt. Rør godt rundt, så alle svampene er rørt af salt. Sæt skålen på køl i to timer.
  2. Når svampene har været på køl, skal de skylles og lægges på en tallerken.
  3. Bland æblebrændevin og miso, og pensl svampene med denne marinade.
  4. Sæt svampene tilbage på køl i mindst én time.
  5. Tænd grillen og grill svampene ved hård varme, indtil marinaden har karamelliseret på overfladen af svampene.
  6. Giv svampene lidt havsalt og peber, og server med det samme.
  • Tips

    Svampene kan spises som snack eller kommes i salater. Alternativt kan de serveres med lidt revet hård ost og lidt revet citronskal.

  • Råvarer brugt i Grillet brunstokket rørhat med miso Vis alle