season Juni
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 30 min.

Smørstegte kantareller med sønderjysk lardos

Ingredienser
  • 200 g kantareller
  • 25 g smør
  • 5 g æblecider
  • salt
  • peber
  • Sønderjysk lardo. Lardo er en italiensk form for spæk - kan erstattes af bacon eller røget spæk.
  • En lille håndfuld vilde urter - eksempelvis vild timian, strand trehage eller skovsyre.
Fremgangsmåde
  1. Steg svampene i smør til de har en let gylden farve. Smag til med salt, peber og æblecider og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  2. Anret herefter de lune svampe i en portionsskål og dæk svampene med tynde skiver sønderjydsk lardo, groft peber og saltflager.
  3. Top retten med vilde urter, og server med det samme.
  • Tips

    Kantarellen er en af de bedst kendte svampe i den danske natur. Den kan ligeledes blive brugt på mange forskellige måder såsom smørstegt, tørret, stuvet, syltet eller råt. Denne ret kan både bruges som selvstændig ret og som garniture ved en anden ret.

  • Råvarer brugt i Smørstegte kantareller med sønderjysk lardos Vis alle