Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 30 min.

Smørstegte kantareller med sønderjysk lardos

Ingredienser
  • 200 g kantareller (brug alternativt karl johan svamp, tragt kantarel eller pigsvamp)
  • 25 g smør
  • 5 g æblecider
  • Salt
  • Peber
  • Sønderjysk lardo. Lardo er en italiensk form for spæk - kan erstattes af bacon eller røget spæk.
  • En lille håndfuld vilde urter - eksempelvis vild timian, strand trehage eller skovsyre.
Fremgangsmåde
  1. Steg svampene i smør til de har en let gylden farve. Smag til med salt, peber og æblecider og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  2. Anret herefter de lune svampe i en portionsskål og dæk svampene med tynde skiver sønderjydsk lardo, groft peber og saltflager.
  3. Top retten med vilde urter, og server med det samme.
  • Tips

    Kantarellen er en af de bedst kendte svampe i den danske natur. Den kan ligeledes blive brugt på mange forskellige måder såsom smørstegt, tørret, stuvet, syltet eller råt. Denne ret kan både bruges som selvstændig ret og som garniture ved en anden ret.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Smørstegte kantareller med sønderjysk lardos Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Smørstegte kantareller med sønderjysk lardos