season April
difficulty Let
persons 4 prs.
time 30 min.

Letstuvede strandbedeblade

Ingredienser
  • 250 g strandbedeblade
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 30 g bacon
  • 50 g fløde
  • 100 g søsalat
  • ½ bundt dild
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
Brugte plantedele
  • Blade
Fremgangsmåde
  1. Skær bacon og skalotteløg i små tern.
  2. Steg bacontern i en gryde.
  3. Tilsæt smør og skalotteløg når bacontern har taget farve.
  4. Sauter i to minutter.
  5. Kom fløde og de rensede strandbedeblade i gryden. Lad det koge ind i 5-10 minutter. Smag løbende på fløden.
  6. Smag stuvningen til med salt, peber og citronsaft.
  7. Anret retten med søsalat og en smule dild.
  • Tips

    Prøv denne ret som garniture til stegt fisk. Den stuvede strandbede er et glimrende tilbehør til kød, fjerkræ og fisk. Retten har en blød konsistens og er et fint tilbehør til sommermad.

  • Råvarer brugt i Letstuvede strandbedeblade Vis alle