Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Vin med skovjordbær

Ingredienser
  • 300 g friske skovjordbær(eller hindbær)
  • 20 g hylde - eller kamilleblomst
  • 1 kanelstang
  • 15 g ingefær
  • 8 g galangarod
  • 80 g rørsukker
  • En flaske hvidvin
Fremgangsmåde
  1. Bland sukker og jordbær i en skål og lad blandingen stå i én time.
  2. Riv ingefær og galangarod.
  3. Drys dem herefter med ingefær, galangarod, kanel og hyldeblomster.
  4. Film skålen og lad det stå ved stuetemperatur natten over.
  5. Tilsæt hvidvin, film og lad det igen stå ved stuetemperatur i 24 timer.
  6. Sigt vinen over i en flaske og den er klar til brug.
  • Tips

    Vinen kan drikkes koldt eller indgå som ingrediens i andre retter.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Vin med skovjordbær Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Vin med skovjordbær