Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juli
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Brombærpuré

Ingredienser
  • 500 g brombær (brug alternativt korbær eller hindbær)
  • 1 dl brombærvin - æblevin kan også bruges
  • 1 fed sort hvidløg - kan købes i adskillige supermarkeder
  • 100 g økologisk rørsukker
  • 4 spsk ristede brødkrummer uden skorpe
Udstyr
  • Morter
Fremgangsmåde
  1. Rist dine brødkrummer, enten på panden eller i ovnen ved 140 grader til de er sprøde og gyldne.
  2. I en morter, knus sukker og sort hvidløg.
  3. Tilsæt brombær og knus yderligere. Er der ikke plads til alle ingredienser i morteren, så tag det i etaper.
  4. Kom brombærmassen i en gryden og tilsæt vin og ristede brødkrummer.
  5. Under omrøring, varm pureen langsomt op så det tykner.
  6. Smag puréen til med lidt salt og citronsaft.
  • Tips

    Pureen kan serveres både varm og kold. Den fungerer godt til en skefuld is. De ristede brødkrummer kan også byttes ud med traditionelt knust bagværk Denne opskrift kan også afprøves med andre frugter og bær.

  • Råvarer brugt i Brombærpuré Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Brombærpuré