Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 15 min.

Grøn smør med røllike

Ingredienser
  • 250 g gammeldags kærnet smør
  • 8 friske sødskærmsfrø
  • 2 blade ramsløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk vilde gulerodstoppe
  • 2 spsk røllikeblomster
  • 2 spsk rollikestilke (eller brug brøndkarse eller ramsløg)
  • 1 tsk havsalt
Udstyr
  • Foodprocessor
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienserne, pånær smør, i foodprocessoren og blend til en ensartet masse.
  2. Tilsæt smørret og blend til smørret er helt grønt.
  3. Har man ikke en foodprocessor, kan man hakker urterne meget fint og rører det sammen med smørret.
  • Tips

    Brug smørret på brød eller som fedtstof i en pande.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Grøn smør med røllike Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Grøn smør med røllike