Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Januar
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Saltet lægekokleare

Ingredienser
  • 200 g lægekokleare (eller roset springklap, sumpkarse, brøndkarse)
  • 200 g havsalt
  • 20 g koriander
  • 20 g krondild
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Rens din lægekokleare.
  2. Hak koriander og krondild fint, og bland i en skål med havsalt.
  3. Pak skiftevis saltblandingen og lægekoklearebladene tæt i sylteglasset.
  4. Lad stå i tre måneder før brug.
  • Tips

    Brug salt og blade som tilsmagning af mad. Det kan bruges både i salater, sammenkogte retter og risotto eksempelvis.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Saltet lægekokleare Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Saltet lægekokleare