Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Letpisket fløde med roset springklap

Ingredienser
  • En stor håndfuld finthakket roset springklap (eller vandkarse, brøndkarse, lægekokleare)
  • 150 g fløde
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk æbleeddike
  • Peberrod
  • Havsalt
  • Peber
Fremgangsmåde
  1. Rens og riv din peberrod fint.
  2. I en skål, pisk fløden. Fløden må ikke blive til flødeskum, men blot have pisket lidt struktur ind i sig.
  3. Tilføj sukker, havsalt, peberrod, æbleeddike og roset springklap.
  4. Bland hele massen sammen.
  5. Smag til med salt og peber.
  • Tips

    Fløden kan med fordel bruges som tilbehør til et stykke kød eller et stykke fisk.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Letpisket fløde med roset springklap Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Letpisket fløde med roset springklap