season Januar
difficulty Let
persons 2 prs.
time 20 min.

Skovsyre-granité

Ingredienser
  • 2-3 agurker
  • 10 g spinat
  • 1 dl skovsyre
  • 25 g vand
  • 25 g rørsukker
  • En knivspids havsalt
  • Saft fra en halv citron
Brugte plantedele
  • Bladene uden stilke
Udstyr
  • Blender
  • Finmasket sigte
  • Viskestykke
Fremgangsmåde
  1. Kog en sirup af 25 gram vand og 25 gram rørsukker.
  2. Riv de to agurker.
  3. Gem væsken i en skål.
  4. Du kan med fordel vride den revne agurk i et viskestykke. De to agurker skal afgive omkring 200 g. væske. Hvis der ikke er nok, kan man bruge en ekstra agurk, så mængden passer.
  5. Kom væsken og alle andre ingredienser i blenderen og blend til en ensartet væske.
  6. Sigt væsken gennem en finmasket sigte. Kom væsken i beholder og kom den i fryseren. Rør i granitéen hver 30. minut til den rette tekstur er opnået
  • Tips

    Granité er en istype fyldt med iskrystaller. Isen er ikke sød og cremet, men et friskt element man kan servere mellem to salte retter som en mundrenser.

  • Råvarer brugt i Skovsyre-granité Vis alle